Hermelins gårdsbutik

Efter säsong, från oss och våra grannar

Vår gårdsbutik ligger två kilometer utanför Skänninge, mot Bjälbo. Hitta hit med Google Maps. Vi har öppet varje dag mellan 07.00 och 19.00.

Det är en självservicebutik och betalning sker kontant i ett hål i väggen eller med swish till nummer 12 30 98 52 26.

 

Sortiment i vår gårdsbutik

I gårdsbutiken säljer vi mest våra egna grönsaker men vi har även en del annat från våra grannar. Allt är efter säsong; kål, betor, morötter, bönor, knipplök, mangold, kålrot, selleri, blomkål, broccoli, grönkål, persilja, dill, squash, krondill osv.

Vår säsong startar i mitten på maj och slutar inte förrän i december eller ibland till och med januari. Vår högsäsong för våra grönsaker på gården infaller i juli, augusti och september. Då finns i princip allt i vår lilla gårdsbutik.

Vi har aldrig allt, men alltid något.

Även om sortimenten skiftar med årstiderna finns dock alltid vår egen gula och röda lök, gröna torkade ärtor och potatis. Vi säljer kravmärkt gul, fast Belana för 15kr/kg och konventionell gul, fast Melody samt King Edward, vit och mjölig för 5 kr/kg.

Många av våra produkter vidareförädlas till inläggningar av Monica Bjelkås. Testa till exempel hennes inlagda gurka – den är en riktig storsäljare!

I gårdsbutiken finns under säsong även:

  • Bigarråer, päron och valnötter från Väversunda
  • Vindruvor från Åke Wester utanför Linköping
  • Tomater och gurka från Assarssons i Varv.
  • Kronärtskockor, jordärtskockor, pumpor och paprika från Stallsbergs lantbruk och familjen Qvarnström.
  • Hallon från Ombergsboden.
  • Ägg från Hermansson i Gottlösa.
  • Åkerbönor från Marie och Staffan Lönneskog på Salvetorp

Varmt välkommen att kika in hos oss i vår gårdsbutik. Vi tror på att odla med omsorg, så att du kan handla med dig något riktigt gott hem och njuta av grönsaker som har fått växa och mogna som grönsaker ska. Du kommer garanterat att märka det på smaken!

Nyheter från Hermelins

Alla nyheter