Köp färdiga gräsmattor

Vi hjälper dig hela vägen

Gräsmatta på rulle med slitstyrka och härdighet 

Våra gräsmattor odlas på mullrik sandjord. Denna jord ger stabila och jämnt växande mattor som lätt etablerar sig på sin nya växtplats. När våra färdiga gräsmattor skördas har de fått växa till sig  i två växtsäsonger innan de skördas och rullas ihop för att transporteras till dig.

Vi bereder marken med naturgödsel innan vi sår med vår alldeles egna fröblandning som består av de två arterna Ängsröe och Rödsvingel. Genom att kombinera tre olika sorter av varje art får vi fram en färdig finbladig gräsmatta som är tät och lågväxande, med maximal slitstyrka, härdighet, övervintringsförmåga och inte minst, en mycket vacker grön färg.

Under gräsmattans tillväxt klipper vi den regelbundet, en till två gånger i veckan. Vi använder oss av cylinderklippare för att minimera risken för mekaniska skador på den färdiga gräsmattan. Vi gödslar med naturgödsel och konstbevattnar vid behov. Ogräs bekämpas med moderna, och i naturen nedbrytbara herbicider.

När våra färdiga gräsmattor har fått växa sig starka och fina under två säsonger är det dags att skörda och låta dem få komma till användning i en trädgård, park eller kanske på en golfbana.

 

Skörd av färdiga gräsmattor

Vi skördar den färdiga gräsmattan med en modern, amerikansktillverkad maskin. De färdigskurna remsorna får jämna, raka kanter och mäter 174 x 58  centimeter. Tjockleken blir ungefär 1-2 centimeter. Remsorna rullas ihop och packas sedan på pallar med måtten 120×120 cm  med  upp till 74 kvm per pall. Det betyder att det ryms upp till 75 kvm färdig gräsmatta per pall.

Den färdiga gräsmattan kan du hämta själv med bil och släp, eller få levererad direkt till läggningsplatsen.

 

Leverans, att lägga gräsmattan och skötsel

Vi hjälper dig genom resan till din färdiglagda gräsmatta. Välj bland flikarna till vänster för att få mer information om leverans, om hur du lägger gräsmattan och hur du sedan tar hand om den när den väl är på plats. I listen hittar du även våra priser.

 

Nyheter från Hermelins

Alla nyheter