Ät i färg. Lev i färg.

27 augusti, 2018

Att vara lantbrukare är ett drömjobb

Både Olof och Magdalena har jobbat på kontor i Stockholm ca 20 år innan vi bestämde oss för ett liv på landet. Att producera mat och att få vara del av någons vardag och måltid känns stort och tillfredsställande. Att arbeta ute med jorden, att skapa arbetstillfällen och att sälja våra produkter till intresserade och glada kunder. Det är så kul!

En del av världens människor svälter och andra håller på att äta sig till döds. Klimathotet drabbar oss ständigt. Vi tar ingen ställning för eller emot kött, för eller emot ekologiskt eller konventionellt odlad mat. Själva äter vi kött och vi tror på den svenska köttproduktionen, vi är beroende av den i vår ekologiska odling, gödsel från djur är en förutsättning. Men vi tror också att fler behöver variera sin kost mer, äta mer grönt och mindre brunt. När man börjar upptäcka världen av färg och smak i grönsaker, blir man lätt besatt. Variationen är oändlig, färgrikedomen är oändlig och smakerna ljuvliga. Kroppen tackar och tar emot och blir starkare. Ät i färg, lev i färg.

”Medicine is sick care, food is healthcare”

Vi gör verkligen inte allt och är inga mönsterelever vad gäller en hållbar livsstil, men vi gör det som vi tror på. Under lågsäsong försöker vi att vara ute i Sverige och tala om dessa frågor. Vi försöker berätta om matproduktion och odling, att inget är svart eller vitt tyvärr. Så enkelt det skulle vara då.  Det går inte att välja vegetariskt och på det sättet rädda klimatet eller tro att ekologisk produktion är lösningen på närings- och gödningsproblematiken. Inte heller är handelsgödsel något hållbart, det är en ändlig resurs. Hur får vi tillbaka näringen från storstäderna ut till åkrarna för att skapa kretslopp? Ja, vi har inte svaret men vi vill vara med i debatten och bidra med det som vi kan och tror på.

Nyheter från Hermelins

Alla nyheter